Artfutures: Working with Contradictions in Higher Arts Education

Kunst og kultur generelt » Politik & økonomi

Udgivet af ELIA, 2014 Emneord: , , , , , , , ,

Udgivelse der samler indlæg omkring de mest aktuelle udfordringer for arbejdet med uddannelse inden for kunst og kultur i et internationalt perspektiv.

Bidragene kommer fra praktiserende kunstnere, undervisere og meningsdannere, som tilsammen demonstrere både kompleksiteten og forskelligheden i landenes tilgang til højere universitetsuddannelse som en drivkraft for udviklingen af området.

Udgivelsen fokuserer her bl.a. på forbindelsen mellem uddannelse og kulturelle og kreative industrier og de udfordringer, der knytter sig til modsætningen mellem den traditionelle faglige tilgang på de kunstneriske overbygningsuddannelser på universiteterne og et stigende krav om inklusion af arbejdsmarkedets vilkår i branchen.

Blandt bidragene findes bl.a. Weckerie og Grands ’The Future of the Cultural and Creative Industries will be Designed by its Actors’. Her inddrages bl.a. en skandinaviske tilgang til forholdet mellem erhvervslivet og den kulturelle og kreative sektor, hvor kulturens og kunstens egenværdi stadig spiller en væsentlig rolle. Denne tilgang tjener til en sammenligning, der demonstrere markante forskelle i landenes hensyn til bl.a. kreativitetens rolle i samfundsøkonomien og en mere afgrænset opfattelse af kreativitetens værdi.

Hent udgivelsen som PDF-fil her

Comments are closed.