Musik 2013 – Handel med musikrettigheder for 1 mia. kr.

Musik » Alle publikationer

Udgivet af Danmarks Statistik, 2014 Emneord: , , , , ,

For første gang udgiver Danmarks Statistik en opgørelse, hvor både det fysiske salg af musik, digitale downloads og streaming medtages for at vise omfanget af betalinger for musikrettigheder.

Udover en generel stigning i handlen med musikrettigheder viser opgørelsen bl.a., at der i perioden 2008-2013 er en stigende indtjening fra udlandet, når eksempelvis udenlandske broadcastmedier spiller et dansk orkesters musik. Ifølge rapporten kan baggrunden for stigningen både tilskrives en voksende interesse for dansk musik og et løft i landenes indbyrdes samarbejde omkring at administrere rettighederne.

Alligevel viser opgørelsen samtidig, at musikrettighedsudgifterne til udlandet overstiger de indtægter, som afspilningen af dansk musik indhenter uden for Danmark. På dette område er udenlandsk musik herved mere populært i Danmark end dansk musik er i udlandet.

I 2013 gik 23 % af indtægterne fra rettigheder til de danske rettighedsejere, der selv har medvirket til at lave musikken (her de udøvende kunstnere, komponisterne og tekstforfatterne), mens resten gik til arvinger, forlag og udenlandske søsterselskaber.

Se alle tallene her

Comments are closed.