Musikselskaber 2014 – tal og perspektiver

Musik » Alle publikationer

Udgivet af IFPI Danmark, 2015 Emneord: , , , ,

Opgørelse udgivet af IFPI Danmark, der er musikselskabernes brancheorganisation. Her fremlægges en fortsættelse af stigningen i musikselskabernes indtjening fra 2013. Stigningen kom i 2014 i endnu højere grad fra streamingtjenester, der på bekostning af CD-salg og elektroniske downloads står for en stadig større del af indtjeningen på musik i Danmark. Samtidig peger IFPI på betydningen af at arbejde med fortsat at udvide forretningsområdet udover salget af indspillet musik gennem nye partnerskaber og fornyet fokus på indtjeningsmuligheder ved livemusik-arrangementer.

Ifølge IFPI betyder en stigende andel streamet musik samtidig en større diversitet i, hvilken musik danskerne lytter til. Baggrunden er, at man som forbruger betaler sig til adgang til et bredt udvalg af musik, når man streamer og derfor ikke skal betale særskilt for at gå på opdagelse i enkelte nye værker, som det gælder for de traditionelle musikformater.

Parallelt med denne udvikling steg omsætningen for salg af vinyl i 2014 med over 27% og udgør dermed ca. 1,7% er branchens samlede indtægter for indspillet musik.

Læs hele rapporten her

Comments are closed.