Stedsans – 25 indgange til kunsten derude

Kunst og kultur generelt » Kunstteori & debat

Udgivet af Strandberg Publishing i samarbejde med Statens Kunstfond og Kulturstyrelsen, 2014 Emneord: , , , , ,

Bogen er en undersøgelse af kunsten i det offentlige rum. Med afsæt i 25 værker rundt omkring i landet sætter den fokus på de kunstneriske og politiske debatter, der er fulgt med kunstens placering i det offentlige rum, og den kunstneriske praksis og faglighed, der gennem tiden har været med til at forme kunstens betydning uden for museernes mure.

Blikket rettes mod de ideologiske og kunstneriske bevæggrunde, værker som Elmgren og Dragsets ’Han’ på Helsingør Havn og kunstnergruppen Randi og Katrines udsmykning af Ærøskøbing-færgen udspringer af og spiller sammen med. Herved sætter bogen fokus på både betydningen af den kontekst, kunsten fysisk placeres i i det offentlige rum, og den måde folket og offentlige debattører modtager den.

’Stedsans – 25 indgange til kunsten derude’ omfatter bidrag fra en række fremtrædende kunstkritikere og –debattører og er redigeret af museumsinspektør og kunsthistoriker Camilla Jalving. Den udkom 10. oktober 2014 i anledningen af Statens Kunstfonds 50 års jubilæum.

Hent bogen gratis som e-bog her

Skriv en kommentar