Hvor vælger en det rette bådlån? 

Er man på eftersøgning efter en splinter ny bil eller vil have opgraderet den gamle ud med en mere økonomisk, men har ikke likviderne til det? Så kan et billån være en stærk valg for en. Når du skal have et billån er der som udgangspunkt 2 valgmuligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Forskellen på de to er at lånudbyderen kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har eje i faretøjet. Det vil faktisk sige, at hvis man som låntager ikke følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan lånudbyderen gøre krav på bilen og videresælge den for dermed at kunne indfri det billån en har påtaget. Det kan være en fordel, hvis en overbevist om at du kan indfrie dine betalingsbetingelser over perioden, da det her oftest kan være billigere for låntageren at tage dette billån. Da renten over låneperioden oftest er mere lukrativt. 

Vigtige faktorer at være opmærksom på, når du optaget et Mc lån 

De 2 essentielle elementer du bør se på, når man skal påbegynde et MC lån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i Kr du låner af giveren for at kunne købe båden. Løbetiden er den periode, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er dermed den mængde penge man skal benytte til købet af båden. Så det er noget man selv kan justere på afhængig af hvilken båd man ender med at købe. afdragsperioden kan også justeres alt efter hvor mange penge du har råd til at afdrage billånet på årsabasis. billånet kan derved blive mereomkostningstungt ved at du har en lang betalingsperiode.  

Hvordan bør man starte sit MC lån? 

Hvis du skal vælge hvor du skal tage sit bådlån er det klogt at kigge på den enkelte rente på det MC lån man vil have. Fx, hvis man går og skal have en ny billån er det skønt at vide om man har penge til at starte det billån. En klog måde at holde overblik er at tarte en dialog med sin bank for at høre hvordan din finansielle situation ser ud og hvad en har penge til. Her kan en selvfølgelig ændre det en my alt efter om du finder sin drømme motorcykel og så kan man stige det en smule. Det er naturligvis at ende på noget, som du kan betale på længere sigt. Hvis man bør træffe hvordan ens billån skal se ud er det skønt at forstå hvor mange likvider du har i dit månedlige budget til at betale af på det valgte billån.  

Ny eller gammel bil 

Det er klogt at du overvejer den naturlige værdi forringelse som båden får med tiden. Og om du kan komme ud af et uoverskueligt MC lån, for når båden har erhvervet sig så høj en værdinedsættelse, så man ikke kan figøre sig af MC lånet ved at sælge den. Står man og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det man mest vil undgå. Derfor er det esentielt, at man ved at det er denne bil man vil have over en længere tid. Ved en ny båden tilkommer de den største værdinedsættelse, hvis motorcyklen kører fra forhandleren. Derfra falder båden ikke så stejlt i vurdering. Når du kigger på en gammel båd, som er anvendet eller lignende er det afgørende at man for undersøgt statussen af bilen.  

Så hvis man beslutter at afbetale bådlånet over 10 år, men du sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler du måske på en motorcykel du ikke mere har, hvilket ej er klogt.  

Hvis man eksempelsvist skal købe en motorcykel og derfor har behov for et bådlån, så er der flere regler for at man kan starte et bådlån.  Du bør være fyldt enogtyve år gammel, du bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som lånoptager er der to muligheder i forhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at man betaler en mængde af det samlede beløb fra start af. Mange banker kræver i dag, at du lægger ti-20 provent af det fulde beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være utrolig efterænktsomt at indhente tilbud fra flere forskellige lånudbydere før du tager en beslutning om hvor du bør optage sit billån henne, da der som tit er en variation.