Kategori

Nem skattejagt

Skattejagt er en sjov og spændende aktivitet, som både små og store kan deltage i. Det kan være en aktivitet, som laves i forbindelse med fødselsdage og især er det et stort hit for børn. Dertil kan det foregå ude, hvor børnene også får mulighed for at være aktive sammen. Og kan til og med foregå i stort set alt slags vejr. Dog kræver det selvfølgelig påklædning efter vejret.

Planlægning

Skattejagten bør planlægges i videst muligt omfang, men kan også laves som en overraskelse. Har man børn, kan de inddrages i planlægningen, også hvis det er deres egen fødselsdag. Temaer hvor læring indgår kan være en udmærket ide, så som stavning af ord med gemte bogstaver eller ordgåder. Ligeledes tal hvor regning indgår. Men det kan også være ting som plastik dyr eller lignende man skal finde, og efter endt skattejagt fortæller man så lidt og taler om dyrene. Et skattekort med de forskellige poster over arealet, kan dertil tegnes i hånden og kopieres. Men ledetråde kan også lægges fra post til post med start et sted, men du kan finde mere inspiration her til nem skattejagt.

Social aktivitet

Der er mange fordele ved skattejagt. Til dels det sociale, idet man rystes sammen i at gøre noget aktivt og sjovt sammen. Dertil er det sundt at være udendørs i den friske luft, og man får dertil motion. Økonomisk er det ikke en aktivitet, der koster noget særligt, men det kan justeres, som man synes. Børn forbinder nok en skattejagt med en slikpose, men det kan ligeledes være et lækkert stykke frugt som kan hitte mundene og for voksne kan det være en kurv med drikkevarer, man alligevel ville have serveret. Og heraf kan man medbringe nogen udendørstæpper, også hvis børnene ønsker fortsat at lege udendørs. Så en nem skattejagt vil sagtens kunne ende ud i at blive en hyggelig, sjov og anderledes måde at være sammen på, som man dertil også kan sætte tid på. Hvis det også skal passe med andet, som er på programmet for arrangementet eller dagen.

Justering af nem skattejagt

Alt afhængig af vejret så kan en nem skattejagt til og med justeres på selve dagen, hvor den skal afholdes. Man kan f.eks. vælge mindre poster, hvis det begynder at regne for meget. Nogle skattejagtposter kan i så fald lægges indendørs. Har man pladsen til det, så kan tæpperne også bruges indendørs. Hvortil man også kan overveje, om det spiselige man ønsker at trakterer med, kan indtages på tæpperne på gulvet.

Skattejagt som almen leg

Skattejagt kan sagtens foregå som almen aktivitet for børn i hverdagene. Måske behøver de bare lidt hjælp til det i starten, indtil de kan mestre det selv. Og det kan være de selv får ideer til flere sjove skattejagter, som de kan lege sammen med deres kammerater. Megen sjov og kreativ inspiration som dertil grundlægges i barndommen er noget børn dertil husker og mindes for livet. Det vil dertil være lege, der vil kunne gives videre til ens børnebørn.