Har du længe overvejet, om du skulle forsøge og lære at spille banjo? Du synes måske, der er noget over banjoen som instrument, der er tiltrækkende og fascinerende? Hvis dette passer på dig, så læs med her.

Der er mange grunde til, at du skal begynde at spille banjo. Banjoen er et på mange måder undervurderet instrument. Selvom det er et forholdsvis gammelt instrument, som har haft en vigtig plads i musikken gennem tiden, er der mange, som tager afstand fra banjoen.

Hvorfor vides ikke – måske synes man bare, at en banjo virker som noget lidt fjollet at spille på. Dette er dog ikke helt fair. Banjoen har nemlig mange fantastiske egenskaber!

Perfekt til sammenspil og jams

En af de største fordele ved banjoen er, at den er perfekt, når du skal spille sammen med andre. Hvis du er ude for at jamme, er banjoen et ideelt instrument at have med. Det kan bidrage med en helt ny lyd til musikken. En banjo kan give musikken et helt nyt udtryk.

Hvis du er ude at rejse, er det også perfekt at have en banjo med. Banjoen er et forholdsvis småt instrument, og det vejer heller ikke så meget. Derfor kan du altså tage det med dig på farten uden videre kvaler.

Når du så rejser et nyt sted hen, kan banjoen hurtigt blive en port for dig ift. at møde nye mennesker. Du vil kunne forbindes til andre gennem banjoen og musikken.

Vælg den rette banjo

Hvis du er blevet tændt på idéen om at lære at spille banjo, så er det med at finde en banjo, der er perfekt for dig. Der findes mange forskellige typer banjoer. Det gælder om, at du skal finde den bedste banjo til dig.

Banjoer fås i mange forskellige materialer. Der er forskel på, hvilken type træ, der er brugt til at bygge banjoen. Derudover er der også forskel på, hvilket skind, der er påført forrest på banjoen.

Materialet har betydning for banjoens lyd, men det har også betydning for dens vægt. Hvis du skal have din banjo med ud at rejse, må du hellere vælge en banjo, som ikke vejer for meget.

Du må også tage stilling til, hvor mange strenge din banjo skal have. Man kan nemlig få banjoer med hhv. 4, 5 og 6 strenge. Igen har dette valg betydning for banjoens lyd.

Kom godt i gang

Når du har besluttet dig for en banjo og har fået den købt, er næste skridt at lære at spille på den. Denne opgave kan du gå til på flere måder.

Den klassiske vej er ved at få undervisning. Hvis du finder dig den rette lærer og er villig til at øve dig ofte, kan du helt sikkert lære at spille banjo.

En anden vej er at være selvlært. Ved at låne bøger på biblioteket og se videoer på Youtube kan du måske også lære at spille banjo. Det vigtigste er altid viljen til at spille.