Artikler

Når tingene går skævt er det tid til parterapi

Når tingene går skævt er det tid til parterapi

Måske genkender du at, dig og din partner hele tiden går skævt af hinanden. At I farer op i konfliktniveau over selv de mest ligegyldige og banale ting? At I kan fare I flint over at opvaskemaskinen ikke er blevet tømt. Eller der ligger snavset vasketøj, der ligger og flyder. Og prøv så at huske tilbage til dengang, da I forelskelsens rus fandt sammen. Også dengang er jeg sikker på, at I glemte at tage opvasken, men dengang fyldte det ikke så meget fordi I begge var oppe på den lyserøde sky. 

Eksemplet ovenfor viser, at det faktisk ikke handler om, hvorvidt der er vasket op eller ej. Det handler om, at der ligger et mønster nedenunder, som er blevet aktiveret af alle de mange banale ting, som et parforhold også består af. Og det skyldes langt hen ad vejen, at I begge savner noget i forholdet. Det kan være kontakt til jeres partner, trygheden, intimiteten eller følelsen af, at jeg er helt ok, på den måde som jeg er.

Så er sex blevet en ørkesløs vandring? Bor du i København? Er det hele forvandlet til en kedelig arbejdslejr med praktikaliteter op over begge ører. Savner I kontakt og kærlighed og ømhed i hverdagen? Er der mere overlevelse i parforholdet, hvor du nærmest slapper af, når du tager på arbejde? Virker det hele bare glædesløst og trivielt, og er du begyndt at miste tilliden til din partner, for han/hun hele tiden skal noget andet?

Der kan være mange forskellige symptomer som udspringer fra samme kilde af, at noget ikke fungerer som det skal.

Kontakt en parterapeut København i dit nærområde, hvis I kan mærke, det går den forkerte vej og få de værktøjer, der skal til for at finde hinanden på den rigtige måde med god kontakt og nærhed