1 måned gammel

19:18, 3 juli 2008 .. Skrevet i Det 1. år .. 0 Kommentarer .. 0 trackbacks .. Link

I dag fylder du 1 måned – og igår gav du mig den største gave, du kunne give mig! Du gav mig dit første smil. Jeg er så pavestolt over at have fået æren denne gang. Med din storesøster tog det mig lang tid at få denne oplevelse til trods for at hun kylede omkring sig med smil til alle andre end mig… Men jeg fik det første smil – og det er jeg dig dybt taknemmelig for.

Jeg havde dig i bad i går morges, fordi du havde overgylpet dig selv i løbet af natten – og mens du sad der i din badestol, og jeg hang over badekarskanten og hældte dejligt varmt vand hen over din mave, så du pludselig på mig – og jeg opdagede øjeblikkeligt, at der var en anderledes glød i dine øjne. Og så kom det skæve smil – som om du viste mig, at du fandt det dejligt at blive overøst med vand på din mave. Og lige så hurtigt, som smilet var kommet – lige så hurtigt forsvandt det igen, og dine øjne blev igen de lidt uforstående øjne, som så små børn altid har… Og resten af dagen fløj jeg på en lyserød sky!

Tak for smilet, Viktor – og tillykke med din månedsdag

4 uger gammel

08:29, 1 juli 2008 .. Skrevet i Det 1. år .. 0 Kommentarer .. 0 trackbacks .. Link

I dag er du 4 uger gammel – og hvilken udvikling du allerede har gennemgået indtil nu. Jeg ved godt, at udviklingen vil gå hurtigere de kommende måneder, men jeg synes nu alligevel, det er gået stærkt de første par måneder. Du er stadig en bette skid – men dit ansigt har ændret sig meget siden vi så dig første gang. Derudover kan man allerede nu begynde at mærke, hvordan du bliver mere og mere stiv i kroppen.

Du er hurtigt faldet til i familien, og vi kan slet ikke huske, hvordan det var, før du kom. Til trods for at det er hårdt at være forældre til 2 så små børn – så nyder vi det! Vi elsker vores unger, og det er en fornøjelse at se, hvor godt Silke har taget imod dig.

Du er inde i en periode, hvor du skriger meget om aftenen. Det er hårdt for din mor og far, for det er frustrerende at stå med et grædende barn og føle, at man ikke kan gøre noget. Men heldigvis ved vi, at det er en periode – og at der forhåbentligt snart kommer lys for enden af tunnellen.

 

13 dage gammel – klipning af tungebånd

12:10, 16 juni 2008 .. Skrevet i Det 1. år .. 0 Kommentarer .. 0 trackbacks .. Link

I dag var dagen, hvor Viktor skulle have klippet sit tungebånd, fordi det var for kort. Jeg var ikke ret tryg ved hele situationen, for hvad nu hvis det gjorde ondt på ham, og jeg havde et ulykkeligt barn resten af dagen? Men alligevel var det noget, der bare skulle klares – både for at gøre amningen nemmere (han er svær at lægge til), og for at han ikke kommer til at opleve taleproblemer senere i livet…

10.50 mødte vi op og satte os til at vente. Vi bliver kaldt ind, og lægen starter med at spørge mig, hvorfor han skulle have det klippet, og jeg forklarer, at det hovedsageligt skulle gøres for at undgå taleproblemer senere hen (for det havde SP’en jo sagt), men det sagde han var noget pjat. Jeg tilføjede så, at jeg også havde en smule problemer med at lægge ham til, da det sommetider virkede som om han ikke helt kunne svøbe brystet.

Viktor blev sprayet ind i munden med noget bedøvende, og så så lægen på tungebåndet. Og selvom han inden havde sagt, at han ikke ville gøre det, hvis der ikke var grund til det, så nikkede han bagefter og sagde, at det kunne han godt se var kort. Der kom en kvindelig sekretær ind for at hjælpe ham med klippet og spurgte mig, om jeg ville blive eller om jeg ville vente udenfor. Jeg kunne godt høre på hendes tonefald, at det nok var bedst at gå udenfor døren. Inden jeg gik, fik jeg at vide, at jeg nok skulle regne med at han ville græde lidt efter klippet. Jeg gik ud af døren – og pludselig stod sekretæren ude ved mig med autostolen i hånden – og jeg var noget forvirret, for jeg havde jo slet ikke hørt ham græde. Som lægen sagde: “Han tog det som en mand!”

Så det var en meget stolt mor, der forlod øre-, næse- og halslægen. Nu håber jeg bare, at det måske hjælper lidt på vores amning…

 

1 uges undersøgelse – 9 dage gammel

13:05, 12 juni 2008 .. Skrevet i Det 1. år .. 0 Kommentarer .. 0 trackbacks .. Link

I dag har vi været til læge for at få klaret 1 uges undersøgelsen. Vi havde besøg af sundhedsplejersken for 3 dage siden, hvor Viktor blev vejet, og der havde han tabt 300 gram i forhold til fødselsvægten, så jeg var noget nervøs for, om han  nu havde taget på. Men det havde han heldigvis. Han vejer nu 3400 gram. Derudover er han vokset 1 cm og er nu 54 cm lang.

Jeg aftalte med sundhedsplejersken den anden dag, at Viktor skulle have sit tungebånd klippet, fordi det er meget kort. Og det havde jeg det egentligt fint med i starten, men nu er tankerne  begyndt at køre, om det kommer til at gøre ondt på ham osv. Derfor spurgte jeg selvfølgelig lægen, om det var et indgreb, der gjorde ondt på ham, men det vidste han desværre ikke. Jeg må jo bare vente og se tiden an.

Derudover kan jeg tilføje, at Viktor er en lille (undskyld udtrykket) skide-maskine. Han lavede stort i nat, igen her til morgen, da vi så skulle ud af døren og han var pakket og klar, kom eksplosionslyden fra ham igen, så jeg måtte tilbage til puslebordet. Da han kom ud af autostolen hos lægen, kom lyden igen, og lige nu ligger han og gør optræk til en stor omgang igen… Puha, jeg får skiftet nogle bleer…

 

Status 5 dage gammel

13:28, 8 juni 2008 .. Skrevet i Det 1. år .. 0 Kommentarer .. 0 trackbacks .. Link

En hurtig status på Viktor – han sov næsten igennem i nat! 6 timer helt præcist!

Og så faldt hans navlestump af igår! Det var også længe ventet, for den havde godt nok lugtet råddent de sidste par dage

 

Viktor 2 dage gammel

20:23, 5 juni 2008 .. Skrevet i Det 1. år .. 2 Kommentarer .. 0 trackbacks .. Link

Viktor er den skønneste lille dreng. Han er dejlig og skøn – men har dog holdt os vågen i begge nætter. I dag er mælken faldet til, så det håber vi gør en forskel på vores kommende nat.

Status på mor efter fødslen – hun bløder ikke længere, hun er allerede tilbage i sine normale bukser, har tabt 10 kg (og tog kun 5-6 kg på ialt) og føler sig som total overskudskvinde. Det eneste problem er efterveerne, som til tider giver hende kamp til stregen – men det er bare noget, der skal overståes.

Viktor er et godt ammebarn – og jeg regner allerede nu med, at vi kommer til at få en god ammeperiode sammen.